KostrenaSport

Uspješan nastup Galebaša na Državnom prvenstvu u Malom Lošinju

Galebaši Mark Maglica i Luka Kamber državni su prvaci, Leon Scheidl osvojio je prvo mjesto u mješovitim posadama, a Karlo Ugrin osvojio je 1. mjesto na Lošinjskoj regati.

Od 11. do 13. ožujka Mali Lošinj bio je domaćin Državnog prvenstva za klasu 420 i Lošinjske regate za klase ILCA 4 i ILCA 6. Iznimno uspješan nastup imali su jedriličari kostrenskog Galeba u klasama 420 i ILCA 4.

U klasi 420 naslov državnih prvaka u kategoriji  do 17 godina osvojili su Galebaši Mark Maglica i Luka Kamber. Ista posada osvojila je i naslov državnih prvaka u muškoj kategoriji. Na Lošinjskoj regati u klasi ILCA 4, u kategoriji do 16 godina, 1. mjesto osvojio je Galebaš Karlo Ugrin.

U mješovitim posadama, naslov državnih prvaka osvojili su Ema Samardžija iz JK Sveti Nikola iz Zagreba i Leon Scheidl iz JK Galeb iz Kostrene dok je treće mjesto osvojila kostrenska mješovita posada Tajana Filipaš i Tin Fike.

U petak i subotu organizatori nisu imali sreće s vjetrom i nije održan niti jedan plov, no u nedjelju su po vjetru južnog smjera jačine 12 čvorova održana četiri plova. Čestitke uspješnim jedriličarima i JK Galeb na izvrsnim rezultatima kojim potvrđuju svoj dugogodišnji status izvrsnog jedriličarskog kluba!