Kostrena

Uspješna suradnja udruge “Novi Val” i vrtića “Zlatna ribica”

Kulturno- umjetnička udruga “Novi Val” i Dječji vrtić “Zlatna ribica” već su u prvim mjesecima djelovanja udruge realizirali vrlo uspješne suradnje.

U tekućoj godini udruga “Novi Val” realizirala je dvije aktivnosti s Dječjim vrtićem “Zlatna ribica” – izradu poklona za Majčin dan te izradu poklona za novi dječji vrtić u Općini Selnica ob Dravi, koji će se uskoro otvoriti.

Za kostrenske mame djeca iz tri vrtićke skupine izrađivala su keramička srca koja su ukrasili natpisima ili crtežima.

Malim vrtićarcima iz prijateljske Općine Selnica ob Dravi poklonjeno je nekoliko hranilice za ptice uglavnom u obliku životinja – mace, sove, leptira, žabe te žabice za vrt, kao i poklon pismo. Predaja poklona odvijala se za vrijeme posjeta delegacije Općine Kostrena Općini Selnica ob Dravi.

Za provođenje radionica u vrtiću posebno su zaslužne dvije članice Novog Vala – Jagoda Grgurić i Tea Pilepić. Obje su kroz niz aktivnosti i prethodnih godina surađivale sa “Zlatnom ribicom”.

Uz njihovo je mentorstvo već puno generacija djece napravilo prve korake u radu s glinom i zavoljelo taj način kreativnog izražavanja. Nekima su ta iskustva pomogla da se kasnije odluče odabrati rad s glinom, odnosno izradu keramičkih predmeta od gline kao svoju izvanškolsku slobodnu aktivnost, svoje je članice pohvalila predsjednica udruge Maja Božičević.

Iz “Novog Vala” ističu kako je dosadašnja suradnja naišla na pozitivne reakcije osoblja DV “Zlatna ribica”. Dodaju kako se nadaju njenom nastavku u budućnosti, kako radionicama s djecom, tako i nekom novom instalacijom koja će dodatno ukrasiti dvorišni prostor vrtića, u kojem djeca svakodnevno borave i uče kroz igru.