KostrenaOpćina - prijatelj djeceSport

Uz sport i zabavu proljeće je stiglo u Kostrenu

Dani nordijskog hodanja privukli su na obalni put mnoge šetače iz Kostrene i okolice, a najmlađi su uživali u sportsko-rekreativnoj zoni.

Kostrena je od danas, 20. ožujka pa sve do 22. svibnja 2022. domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”. Tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni bit će u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja.

Program manifestacije započeo je jutros u Žurkovu u 10 sati kada se pokraj Jedriličarskog kluba Galeb okupilo više od pedesetak posjetitelja kako bi sudjelovali u programu Korakom do zdravlja – nordijskom hodanju i pješačenju obalnim putom od Žurkova do lučice Stara voda i natrag, u dužini od 6 km i trajanju oko 2 sata. KŠR Gorovo pripremio je i program Roditelji i djeca u pokretu kako bi na uključivanje u aktivnost potaknuo što više obitelji koje su provele zabavno jutro igrajući se.

Posjetitelji koji se nisu odvažili okušati se u nordijskom hodanju,  uživali su u ponudi različitih sadržaja, poput Sportsko–rekreativne zone za djecu u kojoj je KŠR Gorovo nudio različite igre za djecu: bacanje kolutova, sportski poligon, hokej, mini golf… Najhrabriji su otkrili Robin Hooda u sebi i pristupili poligonu za streličarstvo na kojem su iz SK Ajkule prezentirali ovaj zanimljiv sport. Najveće oduševljenje kod najmlađih posjetitelja izazvao je konj  s Ranča Anđeli kojeg je bilo moguće jahati.  – Uz odličnu atmosferu, za koju se pobrinuo  DJ Vedran, svi posjetitelji manifestacije razgibali su se u plesnom ritmu! – poručili su iz TZ općine Kostrena.

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team-a iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom. – Vidimo se u Kostreni i iduće nedjelje kada otkrivamo nove pješačke staze! –  zajednička je poruka organizatora i pozivnica na uključivanje u ovu zanimljivu proljetnu manifestaciju.

 Za sve iduće programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na broj 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na broj 051/289 207 te tzo-kostrena@ri.t-com.hr.