KaféKostrenaKulturaMladi

Varate se ako mislite da gluma nije za vas

Donosimo pet razloga zašto je za dušu i tijelo od neizmjerene važnosti uključivanje u rad kazališne družine.

Ne brinite se ako nikad dosad niste glumili, u Dramskoj kumpaniji sve ćete naučiti! Otkako su prije 11 godina osnovani, članovi Dramske kumpanije kontinuirano nas oduševljavaju predstavama “Oštarica Marijeta”, “Duhi”, “Naša štorija” i dr. Katedra Čakavskog sabora Kostrena upravo ima otvorenu audiciju za glumce, a mi donosimo dobrobiti od uključivanja u Dramsku kumpaniju.

  • 1. OSOBNI RAZVOJ I JAČANJE SAMOPOUZDANJA: Možete puno naučiti o sebi kroz transformaciju u različite likove. Uživljavajući se u svoju ulogu, otkrivate svoje sposobnosti, dulje se povezujete sami sa sobom i jačate samopouzdanje. Nije lako stati pred publiku (pogotovo kad su u njoj poznanici), ali neugoda i trema ubrzo prestaju zahvaljujući probama i radionicama Dramske kumpanije tijekom kojih se stvara okružje podrške i sigurnosti.
  • 2. DOPRINOS LOKALNOJ ZAJEDNICI: Uključivanje u Dramsku kumpaniju izvrstan je način da upoznate nove prijatelje i zaista se osjećate dijelom svoje lokalne zajednice. Kazalište ljudima nudi fantastičnu priliku za razvoj prijateljstva temeljenog na zajedničkim interesima i pritom je jako, jako zabavno.

Premijerna izvedba predstave “Duhi” 2011. godine

  • 3. UČENJE NOVIH VJEŠTINA: Možda je ovo vaša prva prilika za nastup pred publikom. Gluma je odlična za napuštanje zone sigurnosti, tzv. comfort zone, te prilika da sami sebe izazovete na nešto novo – tko zna, možda vam se nikad više neće pružiti ovakva prilika? Osim toga, ako i niste čakavac, obogatit ćete svoj čakavski rječnik i razvijati govorničke vještine.
  • 4. INSPIRACIJA: Možda ste stvoreni za nastup pred publikom i, tko zna, možda će gluma prerasti u nešto više od hobija? S druge strane, možda shvatite da to nije za vas i da je vrijeme da isprobate nešto novo. Nema druge, odvažite se, isprobajte i odluka je na vama. Svojim ćete primjerom nadahnuti i druge te im pokazati da ništa nije teško kad se radi sa srcem te da je potrebno samo malo hrabrosti.
  • 5. SLUŠAJTE SVOJE SRCE: Najvažniji je razlog slušati svoje srce: volite li kazališne daske, volite li glumu, onda nemojte oklijevati.

Razmišljate li sada o ovacijama koje su naši kostrenski glumci dobili nakon svake predstave? Ne oklijevajte, kontaktirajte Dramsku kumpaniju Katedre Čakavskog sabora Kostrena na mail: katedra.kostrena@gmail.com ili predsjednicu Vesnu Valenčić na broj +385 91 767 2924.

Više o Dramskoj kumpaniji i programima Katedre Čakavskog sabora Kostrena doznajte na: https://www.kcs-kostrena.hr/dramska-kumpanija.