KostrenaRoditeljski kutakSport

Vikend rekreacija – tjedna relaksacija

Uz bogat dvodnevni dječji program KaKaO, u nedjelju se održava i posljednje nordijsko hodanje na tzv. Kraljevskoj ruti.

Rolanje bez granica na prvom Kostrena kids’ outdoor festivalu – KaKaO

Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner organizira prvi Kostrena kids’ outdoor – zanimljiv dvodnevni program za djecu od 4 do 14 godina pod nazivom  „KaKaO“. Program će se održavati u subotu i nedjelju 21. i 22. svibnja 2022. godine ispred Sportske dvorane Kostrena te su sve aktivnosti besplatne za sudionike.

Program prvog kostrenskog outdoor festivala za djecu počet će rolanjem u Rolly parku tvrtke Artcic. Kostrenjani i njihovi gosti moći će ovog vikenda uživati u rolanju na poligonu površine 250 četvornih metara te besplatno posuditi role ako nemaju vlastite. Zbog iznimno velikog interesa javnosti rolanje u Rolly parku bit će omogućeno puna dva dana od 10 do 20 sati.

Nedjeljni program otvorit će zabavni cirkuski show, a program se nastavlja brojnim zanimljivim radionicama, od sportskih preko ekoloških, kreativnih pa do speleoloških i cirkuskih kroz koji će publiku voditi Dražen Turina – Šajeta, dok će za glazbeni ugođaj biti zadužen DJ Voljen Korić.

Dani nordijskog hodanja – veliko finale na „Kraljevskoj ruti“

Popularan program nordijskog hodanja i pješačenja čiji je Kostrena domaćin od ožujka ove godine, završava se ove nedjelje, 22. svibnja i to na “Kraljevskoj ruti”, kako su ju nazvali organizatori.

Pod vodstvom stručnih voditelja hodanje će započeti u 10 sati u Žurkovu (kod JK Galeb ) te dalje nastaviti putem Viktor Lenca – šumskim putem do Solina – Sopalj – Rožmanići – lungomare i završiti u uvali Žurkovo. Ruta je duga 12 kilometra, a srednje tešku stazu planira se proći za nekih 3,5 sati hodanja.

Kako je to već pravilo, za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova besplatno je. Program će voditi dva stručna voditelja, a organizator sudionike podsjeća da odjenu sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Quarnaro kup

U petak je u 11 sati ispred Kostrene startala atraktivna regata Quarnaro kup čiji su organizatori Jedriličarski klubovi Galeb iz Kostrene i Kvarner iz Rabca. Quarnaro kup spoj je dviju tradicionalnih regata – 20 milja Riječkog zaljeva i Labinske Republike koja će u objedinjenom izdanju jedriličarima ponuditi zanimljivu rutu i još zanimljiviji vikend ispunjen brojnim sadržajima. Danas se jedri štap polje ispred Rabca, a šesnaest prijavljenih posada u nedjelju se vraća prema Kostreni gdje će u 19 sati biti održano svečano proglašenje pobjednika.