KostrenaSport

Vikend vrijedan trčanja

U subotu 5. ožujka u Kostreni će se održati finale Zimske lige u organizaciji Triatlon kluba RIVAL, a u nedjelju 6. ožujka pod pokroviteljstvom Općine Kostrena održava se 3. Kostrena Mountain Trail kojim Kostrena nastavlja svoju promidžbu i međunarodno pozicioniranje kao izvrsna outdoor destinacija.

Kostrena je i tijekom godine omiljena destinacija trkača i biciklista, no vikend pred nama pretvorit će ju u nezaobilazno outdoor odredište.

Subotnje finale Zimske lige

Nakon 8 utrka, više od 700 sudionika sa zajedničkih 21.000 godina starosti (mudrosti), 4.000 zajednički pretrčanih kilometara i 70.000.000 zajedničkih kapljica znoja – 18. Riječka zimska liga 21/22 – Igor Malešević, ovog će vikenda u Kostreni doživjeti svoje finale.

Finale Zimske lige starta u subotu na velikom parkiralištu u Pavekima u 10 sati. To je zadnja utrka ovogodišnje Riječke zimske lige. Nakon Kostrene, Kastva, Kraljevice, Fužina, Mošćeničke Drage, Rijeke (Molo Longo) i Dramlja, Kostrena će ponovno ugostiti domaće i strane trkače, profiće i rekreativce koji će staviti točku na i ovogodišnjoj sezoni Riječke zimske lige.

Bila je to krasna šetnja Primorsko-goranskom županijom, puna zdravih i veselih ljudi željnih sporta i dobrog društva, koju su toplo ugostila sva mjesta svojim srcima, trkačkim cestama, hranom i pićem. Ova subota bit će posebna jer će trkači konačno dobiti zaslužene medalje i pehare: za one najbolje u individualnom te timskom poretku, kao i najbolje po dobnim kategorijama. Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji sa lokalnim poduzetnicima svim trkačima osigurala je tradicionalnu kostrensku okrepu kao i nagrade za one najbolje: originalne kostrenske suvenire poznatog riječkog dizajnera Zigman. Biti će tu i još iznenađenja raznih sponzora utrke: energetskih pića, kalendara…

Humani za Ukrajinu

Potaknuti zbivanjima u Ukrajini subotnja utrka imat će i humanitaran karakter, naime svi trkači, kao i svi ostali, pozvani su donijeti prijeko potrebne namirnice za Ukrajince pogođene ratom, a koje će u suradnji s Veleposlanstvom Ukrajine u RH biti poslane u Ukrajinu.

Prikupljat će se isključivo ciljane stvari sa sljedećeg popisa: konzervirana hrana, hrana za bebe, oprema (kao za kampiranje) i higijenske potrepštine. Ne odjeća. Trkači mogu humanitarnu pomoć donijeti na start utrke (veliko parkiralište u Pavekima) prilikom preuzimanja brojeva, a svi ostali također na start utrke, ali od 11 sati nadalje. Mole se građani koji će donijeti samo humanitarnu pomoć da ne dolaze prije 11 zbog odvijanja utrke po glavnoj cesti od sidra do dimnjaka.

Triatlon klub Rival vas poziva da se ove subote pridružite finalnom, posebnom humanitarnom kolu “Riječke zimske lige u trčanju 21/22 – Igor Malešević“. Prijaviti se možete online na web stranicama Rivala https://rival.hr, a informirati preko njihovog Facebook profila https://www.facebook.com/tkrival. Organizacija utrke provodi se prema važećim epidemiološkim pravilima.

Kako sudionici utrka iz Kostrene ne bi otišli ni gladni ni žedni pobrinut će se Turistička zajednica općine Kostrena koja uz Općinu Kostrena aktivno podupire ovakva događanja.

3. Kostrena Mountain Trail

Riječ je o zanimljivoj trail utrci s dvije staze, u dužini od 10 km i 20 km, umjesto dosadašnjih 15, a obje staze prolaze zelenim dijelovima Kostrene, duž planinarskih i biciklističkih staza, otkrivajući sudionicima neke od najljepših kostrenskih predjela i vidikovaca. Start i cilj utrke bit će na velikom parkiralištu ispod groblja u Sv. Luciji s time da sudionici utrke na 20 km startaju u 10 sati, a sudionici utrke na 10 km u 10:15.

Organizator Kostrena Mountain Traila jest Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke na čijim se mrežnim stranicama mogu pronaći sve informacije o 3. Kostrena Mountain Trailu na poveznici: http://www.alpe-adria-trek-trail.eu/en/info.html.