Kostrena

Kino u Kostreni – filmski vikend u znaku horora

Prigodno, u petak 13.  a potom i u subotu 14. listopada ljubitelji horor filmova doći će na svoje!

U petak, 13. listopada, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji bit će prikazan film Kokainski medvjed, horor komedija temeljena na istinitim događajima, dok je u subotu, 14. listopada na rasporedu horor M3egan. Obje projekcije su besplatne i počinju u 20 sati.

Što se dogodi kad medvjed pojede preko 30 kilograma kokaina bačenih u šumi? Priča o kokainskom medvjedu kreće od incidenta iz prosinca 1985. godine. Ozloglašeni i ranije osuđivani krijumčar droge, koji je također i bivši službenik za narkotike, upravljao je avionom kada je shvatio da je njegov teret pretežak. U pokušaju da olakša svoj teret, iz aviona je ispustio torbu punu kokaina.

Torba s kokainom, vrijedna gotovo petnaest milijuna dolara, pala je u ruke 175 kilograma teškog američkog crnog medvjeda. Film prati događaje s medvjedom koji je, pod utjecajem droge, krenuo u ubilački pohod.

U ovom uvjerljivo najluđem filmu godine, koliko god se ideja o medvjedu na kokainu činila pretjeranom, ona je istinita i seže sve do sredine 1980-ih. Kokainski medvjed, poznat i kao Pablo Escobear bio je američki crni medvjed koji se predozirao kokainom. Kokain su bacili krijumčari droge u divljine Tennesseeja u SAD-u, te ga je potom pronašao medvjed koji je pojeo preko 30 kilograma bijelog praha.

  • Uloge: Ray Liotta, Keri Russell, Alden Ehrenreich, Margo Martindale, Kristofer Hivju, O’Shea Jackson Jr
  • Režija: Elizabeth Banks

M3GAN je priča o realističnoj lutki koja je pravo čudo umjetne inteligencije, programiranoj da bude djetetov najbolji prijatelj i najveći saveznik roditelja. Dizajnirana u tvornici igračaka od strane briljantne robotičarke Gemme, M3GAN može slušati, gledati i učiti dok postaje prijatelj, učitelj i zaštitnik djeteta s kojim je povezana. Kad se Gemma nenadano nađe u situaciji da mora preuzeti brigu o osmogodišnjoj nećakinji Cady koja je ostala bez roditelja, nesigurna i nespremna za roditeljsku ulogu te pod velikim pritiskom na poslu, Gemma upari svoj prototip M3GAN s Cady u pokušaju da riješi oba problema i donosi odluku koja će imati nesagledive posljedice…

Uloge: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng, Brian Jordan Alvarez, Jen Van Epps, Lori Dungey, Stephane Garneau-Monten

Režija: Gerard Johnstone

Kino u Kostreni organizira Centar kulture Kostrena u suradnji s Odborom za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena te uz sufinanciranje Hrvatskog audiovizualnog centra i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.