KostrenaSport

Vođene vježbe za starije u Sportskoj dvorani Kostrena

Umirovljenicima u Kostreni ponuđeno je mnoštvo sadržaja i aktivnosti, a od jeseni se mogu priključiti i vježbama za starije u kostrenskoj Sportskoj dvorani, pod vodstvom Jasne Lulić Drenjak.

Treninzi započinju krajem rujna, a preporuka je da se zabilježite čim prije jer su mjesta skoro popunjena. Ovo ponajviše govori u prilog tome koliko su vježbe kvalitetne i vrijedne za osobe koje se bore s osteoporozom i dijabetesom.

Program naziva “Vježbanjem i pravilnom prehranom protiv dijabetesa i bolesti koštanog deficita” financira Općina Kostrena te se on provodi u maloj sportskoj dvorani od rujna do srpnja. Vježbe u trajanju od jednog sata održavaju se ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u jutarnjim satima. Prijave su moguće putem maila lulic.drenjak@gmail.com.

Treninzi se sastoje od vježbi zagrijavanja, istezanja, snage i koordinacije te relaksacije, a rekviziti koji se upotrebljavaju su štapovi, elastične trake i bučice.

Poznato je da su rekreacija i aktivan stil života najbolji način za održavanje vitalnosti i kvalitete svakodnevnog života. Osobe uključene u ovaj program razvile su izraziti entuzijazam za vježbanje, redovite su, osjećaju sreću i zadovoljstvo dok vježbaju, a ono najvažnije je da su se kod većine korisnica značajno smanjile prijašnje tegobe sustava za pokretanje.

Stoga, ne čekajte previše već se zaputite u Sportsku dvoranu Kostrena te krenite na put poboljšanja vlastitog zdravlja i života.