KostrenaSport

Vrijedno sponzorstvo Ine kostrenskim sportskim klubovima

Sponzorstvom Ine vrijednim 30 tisuća kuna petnaest članica Sportske zajednice Općine Kostrena dobilo je novu sportsku opremu i rekvizite.

Nastavak dobre suradnje Ine i Sportske zajednice Općine Kostrene potvrđen je vrijednom financijskom potporom kostrenskim udrugama koje djeluju u okviru Sportske zajednice. Primopredaja sponzorstva kojim je kupljena različita sportska oprema i rekviziti, održana je u Sportskoj dvorani Kostrena.

U ime Ine, prisutnima se obratila Diana Hajdo iz Rafinerije nafte Rijeka: „Drago mi je da smo nastavili suradnju sa Sportskom zajednicom Općine Kostrene i lokalnim sportskim klubovima pomogli u nabavi opreme i rekvizita. INA od svog osnutka nastoji biti aktivni član zajednice te podržavamo sve inicijative kojima se potiče i promiče važnost sporta, a nadam se da će i nova oprema pomoći sportašima u daljnjem ostvarenju odličnih rezultata, ali isto tako doprinijeti i uključenju novih članova u Klubove unutar Sportske zajednice Općine Kostrena.“

Na vrijednom sponzorstvu Ini je zahvalio općinski načelnik Dražen Vranić: „Zahvaljujem Ini na još jednom vrijednom ulaganju u našu sportsku zajednicu. Sport je jedno od područja kojem u Općini posvećujemo osobitu pažnju i u koje puno ulažemo jer sport ima neobično važnu ulogu u odgoju mladih i zdravlju odraslih“, istaknuo je načelnik Vranić.

Sportska zajednica Općine Kostrena usmjerena je na razvoj lokalnog sporta i želi biti učinkovita potpora aktivnostima sportskih udruga koje djeluju u Kostreni. Uz proračunska sredstva, dodatnim oblicima potpore nastoji osigurati kvalitetnije uvjete rada svim svojim članicama. Ina je od osnutka Sportske zajednice prepoznala vrijednost takvog ulaganja, čime se osim razvoju sportske, doprinosi i razvoju lokalne zajednice. Sponzorska sredstva podijeljena su prema usvojenim kriterijima, vrednujući ukupni rad kluba i doprinos lokalnoj zajednici, ukupan broj natjecatelja (mlađi uzrasti i seniori, rekreacija) te stupanj natjecanja i postignute rezultate. Na vrijednom sponzorstvu Ini se u ime Sportske zajednice zahvali zamjenik predsjednice SZOK Josip Bilić.

Iznos sponzorstva raspodjeljen je članicama Sportske zajednice Općine Kostrena u slijedećim iznosima: Nogometnom klubu Pomorac 1921, Jedriličarskom klubu Galeb, Odbojkaškom klubu Kostrena i Klubu podvodnih aktivnosti Kostrena pripalo je po 3.800 kuna, Vaterpolo klubu Jadran Kostrena, Športskom ribolovnom društvu Kostrena, Karate klubu Kostrena i Boćarskom klubu Kostrena pripalo je po 2.000 kuna, Košarkaškom klubu Kostrena, Kickboxing klubu Bura, Klubu podvodnih djelatnosti INA Kostrena, Športskom ribolovnom društvu INA Kostrena i Tenis klubu Kostrena po 1.100 kuna te Rukometnom klubu Kvarner Kostrena 500 kuna.

Sportska zajednica dobila je u šesnaestu članicu, a riječ je o Klubu košarke u kolicima Kostrena koja će slijedeće godine također ući u sve programe potpora putem Sportske zajednice.