Kafé

Zaljubljeni, zaljubljeni

Valentinovo je idealna prigoda za posvetiti se osobama koje volimo. Malo pažnje, osmijeh i simboličan poklon učinit će ovaj dan posebnim.

Ako, pak, želite malo začiniti Dan zaljubljenih, predlažemo odlazak na kazališnu predstavu ili koncert, romantičnu večeru ili, jednostavno, zajedničko gledanje kojeg romantičnog filma.

Legenda o sv. Valentinu

Upravo je na taj dan 269. godine pogubljen sv. Valentin i to u vrijeme rimskog cara Klaudija II. o čijoj su vladavini ispredane mnoge legende. Jedna od poznatijih tumači kako je car zabranio vojnicima da se ožene i zasnuju obitelj jer će ih to učiniti manje pozornim i posvećenim ratnicima. Međutim, svećenik Valentin oglušio se o kraljevu zabranu i potajno održavao vjenčanja zaljubljenih. Nakon što je car za to doznao, svećenik je pogubljen, a Valentinovo se slavi širom svijeta kao dan zaljubljenih.

Ako ste kojim slučajem zaboravili svojoj zaljubljenoj polovici pripremiti kakav dar, uvijek možete kupiti cvijeće, a oni kreativniji mogu ružinim laticama posuti put do odredišta, bio to svečano uređen stol ili kauč na kojem ćete zagrljeni pogledati omiljen film.