Kostrena

Zanimljiv sportsko-rekreacijski dan u Kostreni

Sjajan sportsko-rekreacijski dan obilježio je početak proljetnih aktivnosti u Kostreni, a bogat program privukao je brojne sudionike i posjetitelje u Žurkovo. Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska ponudili su program za sve generacije i to se pokazalo punim pogotkom.

Sve je započelo programom “Vježbajmo zajedno” kroz koji su se sudionici pripremili za program pod nazivom “Korakom do zdravlja” – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene. Brojni sudionici odabrali su jednu od tri rute, prema svojim tjelesnim predispozicijama i željama, a organizator je za sve pripremio štapove za hodanje, kape te okrjepu.

Streličarstvo, hokej, badminton, kuglanje…

Dok su hodači bili na svojim rutama, svi zainteresirani mogli su se uključiti u brojne sportske i rekreativne igre u organizaciji KŠR Gorovo pa su brojni iskoristili priliku zaigrati badminton, hokej, kuglati ili gađati metu. Zainteresirani su posjetili i isprobali atraktivni poligon streličarstva koji je pripremio SK Ajkule Rijeka, a uz stručno vodstvo početnici su mogli savladati osnove ovog atraktivnog sporta. Cjelokupni program upotpunilo je i rekreativno jahanje konja za djecu i roditelje, glazbenu je podlogu pripremio DJ Vedran, a voditelj programa bio je Dražen Turina Šajeta.

Aktivna Hrvatska uz Renatu Sopek

Posebnu dimenziju cijelom sportsko-rekreativnom događanju donio je program Aktivna Hrvatska čiji je tim za sve prijavljene održao jedinstven trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a sam program vodila je popularna Renata Sopek. Ovaj atraktivni program održava se već jedanaest godina i Kostreni je ponudio popularno vježbanje na otvorenom koje je privuklo brojne sudionike. Podsjetimo, program je to pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića i uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora, a promiče zdrav način života i jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih u Hrvatskoj.

Povratkom hodača i završetkom treninga Aktivne Hrvatske završio se prvi dan proljetnog izdanja sportske rekreativnosti u Kostreni, koje se održavaju u suradnji TZ općine Kostrena te brojnih partnera, a nove aktivnosti najavljuju se već za narednu nedjelju. Bit će to još jedno sjajno proljeće u Kostreni!