Kostrena

Zanimljiv vodič za vlasnike pasa „Šapicama po Primorsko-goranskoj županiji“

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja predstavljen je novi projekt KRAS-a, radne skupine za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije, vodič za vlasnike pasa „Šapicama po Primorsko-goranskoj županiji“. U radu KRAS-a sudjeluju i predstavnici naše jedinice lokalne samouprave.

Vodič je edukativne i promotivne prirode te na jednom mjestu sadrži najbitnije informacije za vlasnike i šapice koji se nalaze ili planiraju posjetiti Primorsko-goransku županiju. Iz pera stručnjaka za rad sa psima i njihovim vlasnicima možete saznati kako psu pomoći da uz što manje stresa šeće gradskim ulicama i vozi se u javnom gradskom prometu. Saznajte kako prepoznati kada je psu neugodno, kako mu umanjiti stres i pružiti prvu pomoć u kriznim situacijama. Tu je i bonton u kojem ćete pronaći sve što treba znati o suživotu s drugim ljudima i životinjama. U Vodiču donosimo i popis plaža, ideje za šetnje i  kvalitetno provedeno vrijeme u prirodi. U našem Vodiču možete pronaći i osnovna pravila za ulazak u RH i putovanje sa šapicom, što ako se Vaš pas izgubi, kao i osnovne informacije o zaštiti životinja. Dodatna vrijednost Vodiča je što promovira naše područje kao pet friendly destinaciju koja se može posjetiti cijele godine.

Vodič je izrađen u interaktivnoj digitalnoj verziji. Financiran je sredstvima Primorsko-goranske županije, a prijevod na engleski jezik je sufinancirala Turistička zajednica Kvarnera.

Hrvatska verzija https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2021/KrasHR/Kras-vodicHR/mobile/index.html

Engleska verzija https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2021/KrasHR/Kras-vodic-ENG/mobile/index.html