Sport

Zapažen uspjeh Galebaša na 76. Viškoj regati

Dvije Galebove posade sudjelovale se u na ovogodišnjoj 76. Viškoj regati koja se zbog aktualne epidemiološke situacije iznimno jedrila od Splita do Starog Grada umjesto tradicionalne rute do Visa.

Među 93 jedrilice na regati su nastupili krstaši DAMACO 5 sa skiperom kap. Berislavom Vranićem i MOLO LONGO sa skiperom Rajkom Kujundžićem.
Prvu etapu regate jedrilica MOLO LONGO završila je druga u realnom vremenu, a DAMACO 5 se našao na četvrtom mjestu po korigiranom vremenu. Drugog dana jedrenja jedrilo se u Starigradskoj vali. Nakon odjedrenog olimpijskog štapa, prvi je po realnom vremenu u cilj ušao MOLO LONGO, a među cruiser racer jedrilicama prema korigiranom vremenu DAMACO 5.
U zadnjoj etapi regate koja se jedrila od Starog Grada do Splita, obje su se Galebove posade našle na krivoj strani regatnog polja koja je imala nestalan i promjenjiv vjetar. Iako je MOLO LONGO po realnom vremenu ušao prvi u cilj, u ukupnom plasmanu završio je na drugom mjestu, a DAMACO 5 na četvrtom mjestu po korigiranom vremenu (ORC).