Kostrena

Zaplešite kao nekad na plesnim večerima

Jeste li znali da su se od kraja 19. stoljeća u dvorani Čitaonice Sv. Lucija redovito organizirale plesne večeri, koje su procvat doživjele u drugoj polovici 20. stoljeća na plesnjacima i maškaranim tancima?

Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji s ciljem oživljavanja plesnjaka osmislila je program sufinanciran od strane Općine Kostrena – Zaplešimo kao nekad u 8! Održat će se tri plesnjaka za sve dobne skupine.

Ponedjeljak 29. travnja s početkom u 20 sati – prva plesna večer na Svjetski dan plesa

Petak 21. lipnja s početkom u 20:30 – druga plesna večer na terasi Čitaonice povodom obilježavanja Međunarodnog dana glazbe.

Ponedjeljak 25. studenog  u 19:30treća plesna večer posvećena Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama.

U svijet plesa na 29. travnja sve prisutne uvest će članovi Udruge „La Bamba“ iz Bakra sa svojom predsjednicom Danijelom Forempoher, vrsnom plesačicom standardnih plesova. Nakon “La Bambe” na plesnom podiju uživat će svi koji vole plesati i to izvrsnu svirku bendova iz Udruge „LP Rock“.

Ulaz na sve plesne večeri je besplatan. Zaplesati mogu i oni koji nisu iz Kostrene a nemaju svoj prijevoz. Naime, zadnji autobus iz Kostrene za Rijeku kreće u 22:40, a autobusna stanica je u neposrednoj blizini.