KostrenaKultura

Započelo 21. izdanje Jeseni u Kostreni

U punoj dvorani Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji predstavom “Otočka terca” započela je najdugovječnija kostrenska manifestacija – Jesen u Kostreni.

Izvrsnu izvedbu triju proslavljenih glumica: Branke Petrić Fehmiu, Olivere Baljak i Ane Vilenice nove predstave “Otočka terca”, čiju režiju potpisuje mladi redatelj Ivan Vanja Alač, kostrenska je publika nagradila glasnim pljeskom i ovacijama. Baš je tako i trebala započeti 21. Jesen u Kostreni.

Publiku je prije predstave dočekalo ugodno iznenađenje u holu Narodne čitaonice, gdje ih je Centar kulture Kostrena ugostio na izložbi plakata svih izdanja Jeseni u Kostreni, koja je započela sada već davne 2002. godine.

Izložba će bit postavljena do 26. listopada, a moguće ju je pogledati u radno vrijeme knjižnice:
– ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 14 sati
– utorak i četvrtak od 14 do 19 sati
– druga i četvrta subota u mjesecu od 8 do 12 sati.

Ravnateljica Centra kulture Kostrena Borka Reljac na otvorenju izložbe

Iduća predstava već u ponedjeljak 26. 9. – Realisti Teatra Exit

Predstava Realisti u Kostreni omiljenog Teatra Exit kroz smijeh nam govori o kaotičnoj realnosti i apsurdima vremena u kojem živimo. Istodobno nas tjeraju na gromoglasan smijeh i potiču na razmišljanje. Dok svijet srlja u propast, ljudi hrle u šoping-centre. Reality show postaje važniji od vijesti. Predstava progovara o diskriminaciji, predrasudama, neprilagođenosti, narušenim međuljudskim odnosima.

Ovo je sigurno još jedna hit predstava Teatra Exit, a već je osvojila niz nagrada, kao i publiku diljem naše zemlje.

Tekst potpisuje Jure Karas, režiju Matko Raguž, a igraju: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović. Predstava traje 80 minuta, a preostalo je malo ulaznica pa se očekuje još jednom dupkom puna dvorana naše Čitaonice.