Kostrena

Završeno proširenje groblja, primopredaja nakon blagdana

Općinski načelnik Dražen Vranić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Dario Modrić, obišli su groblje u Svetoj Luciji gdje su nedugo završeni građevinski i hortikulturni radovi na proširenju groblja, a u tijeku je završno postavljanje podne obloge.

Službena primopredaja i blagoslov novog groblja održat će se nakon blagdana, a u siječnju bi trebali biti okončani i postupci javne nabave za izgradnju društveno–vatrogasnog doma u Pavekima i pomoćnog igrališta u Žuknici.

Riječ je o kapitalnoj investiciji, vrijednoj 7,5 milijuna kuna, kojom je uz završetak energetske obnove vrtića Općina Kostrena zaključila ovu izazovnu godinu. Radovi na proširenju groblja u Svetoj Luciji počeli su koncem siječnja, a završetkom projekta Kostrena je dobila 579 novih ukopnih mjesta te dodatnih 15 do 18 mjesta u općem polju, smještenih na površini od 1.800 četvornih metara.

U prvoj fazi projekta, 2018. godine, napravljeno je novo veliko parkiralište, a početkom 2020. na prostoru starog groblja, koji je bio predviđen za izgradnju grobnica većih dimenzija, izgrađeno je 5 četverostrukih, 10 dvostrukih i 5 jednostrukih grobnih niša te 32 pretinca za urne kako bi se premostio nedostatak grobnih mjesta do završetka radova na proširenju groblja.