Kostrena

Završnim koncertom zaključeno prvo izdanje Glazbenog kampa PIG u Kostreni

Završnim koncertom u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji jučer je zaključeno prvo izdanje Glazbenog kampa PIG koji se za jedanaest polaznika održao 3. i 4. srpnja.

Na gotovo dvosatnom koncertu nastupila su dva benda, sastavljena od polaznika kampa. Svaki bend izveo je po pet pjesama, koje su prethodnih dana uvježbavali uz pratnju mentora.

Bend 1- Brigita Banić (klavijature), Marko Tomasić (klavijature), Tia Franović (bubanj), Dino Škrobonja (gitara), Vito Kovač (gitara) i Lina Banić (vokal).

Bend 2- Jan Čar (gitara), Roko Begonja (bubanj), Nika Ćosić (klavijature), Bartol Reljac (klavijature),  Marija Šverko (bas) i Tia Franović (vokal).

Jučerašnji dan upotpunio je popularni pjevač Dražen Turina Šajeta, koji je u popodnevnim satima bio gost kampa u ulozi mentora motivatora. Polaznicima je pričao o vlastitom iskustvu s nastupima, tremom i suradnjom unutar benda. Bila je to priprema za nastup koji je uslijedio, a na kojem je i Šajeta s bendovima izveo svoje dvije poznate pjesme, Moji koraki i Cice i guzice.

Mlade nade hrvatske glazbene scene mentorirali su Kristijan Kirinčić (bubanj), Damjan Brnić (gitara), Željko Kirinčić (bas gitara), Dorijan Cuculić (klavijature), Marina Mrazovac (pjevanje), Vanja Kauzlarić (osnivanje benda) te Davor Pejić (rukovanje opremom).

– Bilo je dosta zanimljivo upoznati se s mentorima i saznati nešto o tuđim iskustvima. Družili smo se i svirali. Fascinantno je kako smo, iako se većina nas ne poznaje, uspjeli surađivati i u samo dva dana napraviti koncert i odsvirati skupa. Čak dosta dobro zvučimo! – rekla je  šesnaestogodišnja bas gitaristica Marija Šverko iz Rijeke.

Da je postignut izuzetan uspjeh u samo dva dana trajanja radionica potvrdio je i glasan pljesak publike kao i Šajetine riječi pohvale svim polaznicima:

– Oni su budućnost hrvatske glazbe, ovi mladi izvrsni ljudi. Svi ste izvrsni, bravo za vas! – poručio je Šajeta nakon nastupa.

Glazbeni kamp PIG održan je u organizaciji Centra kulture Kostrena, Udruge Ri Rock i Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji. Svoju podršku projektu dala je INA te Općina Kostrena.