Kostrena

Sedma “Zelena Kostrena” danas u uvali Žurkovo

U nedjelju, 14. studenoga 2021. godine od 9 do 13 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane – već sedmo izdanje manifestacije „Zelena Kostrena“.

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog zagorja, Slavonije i Dalmacije te jedan iz Slovenije.

Posebno se ističe ponuda OPG-a Mataga koji dolaze s prvim ovogodišnjim limunima, a OPG Istarske bobe vjerojatno s posljednjim ovosezonskim malinama koje su nevjerojatno krupne i slatke, a što je vrlo neobično obzirom na datum. Novi izlagač OPG LosinBio svoje proizvode uzgaja po principima „organic forest“, što je jedan viši nivo od biodinamičke poljoprivrede. Stoga pozivamo sve ljubitelje zdravih i prirodnih, domaćih proizvoda da nam se pridruže i ispune nedjeljno jutro neodoljivim mirisima i okusima!

Posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku,  žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode.

Većina sudionika ekološki su certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

Sajam organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena i Udruga Zeleni Kastav.