Kostrena

Zelena Kostrena i ove nedjelje u uvali Žurkovo

U nedjelju, 11. srpnja od 9 do 14 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane – treće izdanje manifestacije „Zelena Kostrena“.

Većina sudionika ekološki su certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

U ovom izdanju Zelene Kostrene posebno ističemo ponudu domaćih borovnica i marelica te mahuna i ostalog svježeg povrća, stoga pozivamo sve ljubitelje zdravih i prirodnih, domaćih proizvoda da nam se pridruže i ispune nedjeljno jutro neodoljivim mirisima i okusima!

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije, te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku,  žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode.

Sajam organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena i Udruga Zeleni Kastav, a održat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.