InformacijeKaféKostrenaZeleni kantunić

Zelena Kostrena u nedjelju na Žurkovu

Svake druge nedjelje na Žurkovu će se održavati sajam zdrave i domaćih proizvoda.

U nedjelju, 13. lipnja 2021. godine, od 9 do 14 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane Zelena Kostrena – prvi u nizu takvih sajmova nastao suradnjom Turističke zajednice općine Kostrena, Općine Kostrena i Udruge Zeleni Kastav.

Velik izbor domaćih proizvoda

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 38 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Gorskog kotara, Like, Hrvatskog zagorja, Slavonije i Dalmacije te jedan iz Slovenije.

Posjetitelji će moći kupiti svježe i prerađeno voće i povrće, mliječne, suhomesnate i riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku linija “Zdravlje” i “Ljepota” , žitarice i proizvode od žitarica te razne druge proizvode (jaja, proizvode na bazi starih sorta ruže, ekološka sredstva za čišćenje doma i odjeće, proizvode na bazi industrijske konoplje, proizvode za detoksikaciju, čajeve, sadnice ružmarina i lavande).

Većina sudionika su ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

Omiljeni proizvodi moći će se nabavljati iz mjeseca u mjesec na sajmu Zelena Kostrena jer se tržnica otvara za posjetitelje svake druge nedjelje u mjesecu.