KostrenaKultura

Ženici i Bit će sve u redu za kraj 22. Jeseni u Kostreni

Bližimo se kraju 22. Jeseni u Kostreni koja je do sada donijela pregršt smijeha brojnim posjetiteljima ove najdugovječnije kostrenske manifestacije u kulturi.

Ženici – ironija i komični zapleti na rasporedu 21. listopada

Autor predstave istaknut je hrvatski glumac i dramski pisac Ilija Zovko. U središtu je sudbina dvojice pojedinaca i njihovih obitelji smještenih u okružje dalmatinske zagore. Oba „ženika“ iznimno su čvrsti, jaki i zanimljivi karakteri. Svaki od njih na sebi svojstven način autentično prezentira ljude iz malog mjesta. Dva dijametralno suprotna lika našla su se u krajnje apsurdnoj situaciji koja ovom djelu daje izniman humorističan potencijal. Naime, njih su dvojica krenuli na put kako bi stigli na svadbu Jurine pokćerke. Vrlo brzo dogodi im se prometna nesreća i to na poprilično zabačenoj cesti gdje noću gotovo nitko ne prolazi. Stoga su osuđeni na zajedničko druženje kako bi im vrijeme iščekivanja brže prošlo.

Sve navedeno samo je mali dio mozaika ironije i komičnih zapleta kojima obiluje predstava. Glume Ivan Baranović / Davor Pavić i Pere Eranović, a ovu predstavu u produkciji kazališta “Ritam igre” iz Splita režirali su Ivan Baranović i Pero Eranović. Predstava traje 75 minuta.

22. Jesen u Kostreni završava 26. listopada s predstavom Bit će sve u redu Teatra Gavran

Glumac i ravnatelj putujućeg teatra, koji se proslavio komedijom „Nesretna udavača“, nađe se u velikim problemima kad ga zbog njegove teške naravi napuste svi suradnici. No, on nije očajavao – ponio je glumački teret na svoja leđa, samostalno odglumio sve likove i izveo najavljenu cjelovečernju predstavu u kojoj sve pršti od dinamike i humora.

Nevjerojatno brz broj preobrazbi, lepeza različitih mjesnih govora i urnebesni karakteri u interpretaciji Svena Jakira u predstavi kakvu još nikada niste vidjeli. Ova monokomedija šalje i utješnu poruku, toliko potrebnu u ovim vremenima – na kraju će sve biti u redu.

Sve predstave održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati. Ulaznice za sve predstave dostupne su putem sustava online prodaje ulaznice.hr.

Ako se ne rasprodaju unaprijed,  ulaznice će se moći kupiti i na dan predstave, na blagajni Narodne čitaonice sat vremena prije početka predstave. Cijena ulaznice iznosi 10 eura, a za umirovljenike, studente i učenike 6 eura, uz napomenu da se ulaznice s popustom mogu kupiti isključivo u Narodnoj čitaonici, odnosno ove ulaznice neće biti dostupne putem sustava ulaznice.hr.