Kostrena

Značajno ulaganje KD-a Kostrena u obnovu pomoćnih igrališta pored Sportske dvorane Kostrena

Više od 600 tisuća kuna iznosi ulaganje Komunalnog društva Kostrena u obnovu malonogometnih terena pored Sportske dvorane u Kostreni kako bi se povećala sigurnost korisnika i kvaliteta sportskih terena uskladila sa smjernicama hrvatske norme za kvalitetu i sigurnost HRN EN 1176 na sportskim i dječjim igralištima.

U 2021. godini na igralištima je prvo postavljen jedinstven sustav ograde za sportske terene čiji stupovi i paneli ublažavaju udarce i buku. Vrijednost radova i opreme iznosila je 270 tisuća kuna (bez PDV-a) dok je u 2022. godini obnovljena podloga od umjetne trave s ispunom od kvarcnog pijeska i gumenog granulata na površini od 1.685 četvornih metara, a na stupove i i zidove postavljene su zaštitne obloge. Vrijednost radova i opreme iznosi 304 tisuće kuna (bez PDV-a).

U 2023. godini planirana je zamjena rasvjetnih tijela energetski učinkovitijom LED rasvjetom u što će KD Kostrena uložiti dodatnih oko 40 tisuća kuna.

Direktorica KD-a Kostrena Sonja Hladnik kazala je da je obnova usklađena s financijskim mogućnostima KD-a te se stoga provodi u fazama jer osim ovog ulaganja KD kontinuirano ulaže i u podizanje kvalitete u svim segmentima svojeg poslovanja.

Sonja Hladnik, direktorica KD-a Kostrena