KostrenaSport

Žuknica će biti domaćin skupine D i polufinala 70. “Kvarnerske rivijere”

Međunarodni omladinski nogometni turnira “Kvarnerska rivijera 2024.” igrat će se od 27. svibnja do 1. lipnja, a među domaćinima je i kostrenska Žuknica

Hrvatski nogometni klub “Rijeka” organizator je 70. Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira “Kvarnerska rivijera 2024.”, koji će se održavati od 27. svibnja do 1. lipnja.

Na turniru sudjeluje 16 klubova i čak 400 sudionika, koji su podijeljeni u četiri skupine. Domaćin skupine D, u kojoj su: NK Pomorac, HNK Rijeka, NK Istra 1961 iz Pule i FK Budućnost Podgorica, bit će kostrenska Žuknica. Utakmice skupine D igrat će se od 27. do 29. svibnja, u dva termina (16:30 i 18:00), a Kostrena će biti i domaćin polufinalnih utakmica 31. svibnja.

Spomenimo i kako će se utakmica za treće mjesto i finale igrati 1. lipnja u 13:00, odnosno 15:00 sati na riječkoj Rujevici.

Kvarnerska rivijera među najstarijim je omladinskim nogometnim turnirima na svijetu. Ove godine turnir obilježava 70. izdanje, a prvi puta je odigran davne 1953. godine, po uzoru na turnire u Bellinzoni i Viareggiju. Kroz godine se Kvarnerska rivijera mijenjala, ali uvijek je ostala sjajna pozornica za promociju mladih nogometaša. Na turniru su igrale su mnoge zvijezde svjetskog nogometa, kao i osvajači svjetskih medalja, poput: Dražena Ladića, Aljoše Asanovića, Zvonimira Bobana, Davora Šukera, Roberta Prosinečkog, Slavena Bilića, Igora Štimca, Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke, Dejana Lovrena, Josipa Pivarića, Milana Badelja…

Kostrenski dio turnira održat će se uz potporu Općine Kostrena, Komunalnog društva Kostrena d.o.o. i Nogometnog kluba Pomorac.