KostrenaKultura

14 godina od prvog prikazivanja predstava “Kako misliš mene nema?!” Teatra Exit gostuje u Kostreni

Kako misliš mene nema!? jedna je od najgledanijih predstava kazališta Teatar Exit te jedna od najgledanijih predstava hrvatskog kazališta u prvoj polovici 21. stoljeća, koja već 14 godina oduševljava vjernu publiku.

U ponedjeljak, 27. rujna, s početkom u 20 sati Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji nakon 12 godina ponovno je domaćin predstave Kako misliš mene nema?! koja je od svoje prve izvedbe do danas odigrana više od 450 puta.

Ova svevremenska priča o svakidašnjim temama, životu, snovima, teškoćama i lijepim trenutcima, spoj je smijeha i suza, a energično je publici prenose  Amar Bukvić i Filip Juričić.

Filip Juričić igra ulogu mladića koji odrasta u neimaštini, u sjeni oca liječnika koji ga ja napustio, a upravo ga taj obrazac napuštanja i nepripadanja nastavlja pratiti kroz cijeli život i u svim odnosima.

Amar Bukvić vjerni je prijatelj spomenutog mladića, koji također nosi breme raznih problema, ali s osmijehom na licu. Ne odustaje od nade i vjere da će jednog dana ipak sve biti bolje i da će vidjeti more.

Autorica, redateljica i scenografkinja projekta Kako misliš mene nema?!  Ivica Boban ovako je opisala predstavu :

Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije.

Sve predstave u sklopu Jeseni u Kostreni održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava mojekarte.hr ili na blagajni Čitaonice sat vremena prije početka predstave. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, a za umirovljenike 30 kuna uz predočenje umirovljeničke iskaznice, uz napomenu da se na jednu umirovljeničku iskaznicu može kupiti jedna ulaznica.

Za sva događanja gledatelji moraju imati COVID potvrde.

Cijeli program ovogodišnje Jeseni u Kostreni možete pronaći ovdje.