KostrenaKultura

Veliki jubilej Jeseni u Kostreni

Centar kulture Kostrena s ponosom najavljuje jubilarnu 20. po redu Jesen u Kostreni koja počinje 18. rujna.

20. Jubilarna Jesen u Kostreni donosi bogat program redom izvrsnih najpopularnijih predstava izvedenih tijekom proteklih godina, a koje je putem ankete odabrala vjerna publika.

Anketa je provedena online, kao i među gledateljima koji su, unatoč epidemiološkoj situaciji, dolazili pogledati predstave 2020. godine. Kao dugogodišnji organizator, Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje za anketu je izabrao četrdesetak najposjećenijih predstava, od kojih su se u programu jubilarne Jeseni našle iduće:

  • 18. 9., subota, Zijah Sokolović: CABAres CABArei
  • 20. 9., ponedjeljak, Umjetnička organizacija Teatroman: Muškarci su s Marsa, žene su s Venere
  • 22. 9., srijeda, Tarik Filipović: Ćiro
  • 27. 9., ponedjeljak, Teatar Exit: Kako misliš mene nema
  • 2. 10., subota, Jalta, Jalta u izvedbi obitelji Surian, mjuzikl
  • 6. 10, srijeda, Umjetnička organizacija Teatroman: Ja, Tata
  • 9. 10., subota, Ženska vokalna skupina Luštrin, Prveh 5 let, koncert
  • 11. 10., ponedjeljak, Tribina 20 godina Jeseni u Kostreni, gosti Olivera Baljak, Vilim Matula i Matko Raguž
  • 16. 10., subota, J.R. August, koncert
  • 20. 10., srijeda, Ako rabi, bit ću školjka… opet pleten sni, promocija zbirke pjesama Branke Kržik Longin, Katedra Čakavskog sabora Kostrena.

Jesen je prije dvadeset godina osmišljena s ciljem obogaćivanja tmurnih i sivih jesenskih dana te popunjavanja svojevrsne praznine u kulturnom životu Kostrene i šire.

Kroz Jesen tijekom proteklih devetnaest godina u Kostreni su održana 34 koncerta. Održano je jedanaest izložbi i šest promocija knjiga. Gostovala su mnoga profesionalna i amaterska kazališta iz Republike Hrvatske i šire regije, a publika je imala priliku pogledati 135 predstava.

Sva događanja održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu mojekarte.hr. Prodaja ulaznica započinje danas, a cijena ulaznice iznosi 50 kn, za umirovljenike 30 kn uz napomenu da se ulaznice s popustom za umirovljenike mogu kupiti samo u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji i to u ponedjeljak (13. 9.) od 10 do 12 sati i utorak (14. 9.) od 16 do 18 sati

Gledatelji će za sva događanja morati imati COVID-potvrdu, a u slučaju da korona iznenada odluči napustiti naše krajeve, Jesen će se održati bez ikakvih protuepidemijskih mjera.

Program_20. Jesen u Kostreni