KaféKuharica

Rižot od gambera na posteljici od divlje rige i radića

Sastojci za 4 osobe:

  • 250 g gambera
  • 2 češnja češnjaka
  • ulje
  • tikvica
  • mrkva
  • celer – korijen
  • šaka rige
  • šaka radića
  • sol
  • papar
  • 250 g riže
  • peršin
  • 1 češanj češnjaka –isjeckani

Priprema: Na ulju popržiti grubo isjeckani češnjak i dodati tikvicu narezanu na kockice, mrkvu i celer. Kada tikvica  i ostalo  povrće omekšaju, izmiksati štapnim mikserom i dodati rigu i radić pa kratko prodinstati, dodati gambere i još malo dinstati te dodati rižu i promiješati. Zaliti  vodom, promiješati posoliti i popapriti. Kuhati uz podlijevanje vodom i miješati  da ne zagori. Na kraju dodati sjeckani peršin i češnjak te 2 žlice maslinova ulja.

Prilikom serviranja posuti parmezanom, a zelena salata je pravi izbor kao prilog.