Božićni voćni kruh
                                                                                                
                            
                            Ovaj recept za božićni voćni kruh već smo objavili, ali vrijedi ga ponoviti. Riječ je o starom receptu koji je od zaborava sačuvala Linda Pavičić od svoje none Fane Tijan. Zapisan je i u knjižici “Tradicionalna kostrenska kuhinja”.
Jednostavan, ali poseban i ukusan, ovaj božićni voćni kruh dobrodošao je na svakom blagdanskom stolu, a isprobala ga je i fotografirala prava majstorica u kuhinji i suradnica našeg portala Željka Egredžija.
Sastojci
- 1 ½ šalica suhih šljiva
 - 1 ½ šalica suhih smokava
 - 1 šalica sjeckanih oraha
 - 1 šalica šećera
 - 1 ½ šalica mljevenih oraha
 - 3 šalice brašna
 - 2 cijela jaja
 - prašak za pecivo
 - prema potrebi mlijeko
 
Priprema
Istući jaja i šećer, dodati ostale sastojke, a na kraju postepeno dodavati brašno s praškom za pecivo te smjesu oblikovati po želji. Pleh zamastiti, posipati brašnom i peći na umjerenoj vatri. Rezati drugi dan.
