Sport

Brončana medalja dolazi u Kostrenu

Jedriličar kostrenskog Galeba Leon Scheidl osvojio je broncu u Den Haagu na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

U četvrtak je završilo Svjetsko juniorsko prvenstvo u jedrenju koje se održalo u Den Haagu u Nizozemskoj. Veliki uspjeh osvojila je mješovita posada koju su činili Ema Samardžija i Leon Scheidl u klasi 420, u kategoriji muških i mješovitih posada, osvojivši brončanu medalju.

Zlatnu medalju osvojila je muška posada iz Sjedinjenih Američkih Država, a srebrnu medalju muška posada iz Izraela. Ukupno su u klasi 420 u kategoriji muški/mješoviti nastupile 23 posade iz 23 različite države.

Ema Samardžija članica je JK Sveti Nikola iz Zagreba dok je Leon Scheidl član JK Galeb iz Kostrene. Zajedno jedre od prošle godine i ovo im je najveći uspjeh do sada, ali nemaju previše vremena za slavlje jer su već otputovali u Portugal, gdje će nastupiti na  Europskom juniorskom prvenstvu u klasi 420.

Ovaj je važan rezultat još jedan biser na niski uspjeha Jedriličarskog kluba Galeb, koji je na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske osvojio sve tri medalje.

U klasi 420 u kategoriji ženskih posada, Noela Petešić i Petra Gambiraža, članice JK Uskog iz Zadra u zadnjem su plovu izgubile medalju i na kraju se plasirale na četvrto mjesto.

U klasi ILCA 4 Petra Marendić je zauzela visoko peto mjesto u ženskom samcu.

Hrvatska je imala predstavnike u 6 od 11 disciplina i ukupno je 15. u poretku nacija od 67 država. Rezultate u svim klasama možete pogledati na stranici: https://worldsailingywc.org/results-2/.