KostrenaMladi

Bruno Beljo novi je predsjednik Savjeta mladih Općine Kostrena

Bruno Beljo u listopadu 2021. godine izabran je za predsjednika Savjeta mladih Općine Kostrena na mandatno razdoblje od tri godine, a u članku vam donosimo njegove planove.

Bruno Beljo nekadašnji je učenik OŠ Kostrena i gimnazijalac Salezijanske klasične gimnazije, a trenutačno student pete godine Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Iako privodi studij kraju, već radi u struci na puno radno vrijeme.

U slobodno vrijeme Bruno nedjeljom svira gitaru na misi u sastavu crkvenog zbora, igra boće kao član Boćarskog kluba „Kostrena“ te sudjeluje, ali i organizira pub kvizove.

Tijekom prethodnog saziva Savjeta mladih Općine Kostrena, točnije u prethodne tri godine, bio sam njihov neslužbeni član. Tada je predsjednik bio Tomislav Štimac, s kojim sam u jako dobrim odnosima, tako da me zapravo on potaknuo na angažman oko Savjeta. – prisjeća se Bruno, sada trenutačni predsjednik Savjeta mladih, te dodaje: – Tomislav mi se jednom prilikom obratio za pomoć oko organizacije pub kviza u Kostreni. Kako sam ja veliki ljubitelj pub kvizova, prihvatio sam njegovu molbu.

Osim što je pomagao u organizaciji pub kvizova, Bruno je sudjelovao i u nizu drugih projekata koji su se održavali tijekom prethodnog saziva.

Savjet mladih organizirao je kviz povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

Savjet mladih želi uključiti mlade u aktivan život zajednice

Savjet mladih Općine Kostrena primarno djeluje kao savjetodavno tijelo lokalne vlasti. Njihov je cilj ukazati na položaj i standard mladih u Kostreni, a jednako tako istaknuti probleme s kojima se mladi susreću. Osim toga, Savjet se bavi organizacijom niza projekata i događaja s ciljem uključivanja mladih u život lokalne zajednice.

Savjet mladih Općine Kostrena dobro kotira na županijskoj razini – već smo u nekoliko navrata dobili pohvale za rad i angažman od županijskog, ali i ostalih lokalnih savjeta. Poanta projekata koje provodimo jest, osim podizanja standarda mladih u Kostreni, i prezentacija Kostrene na širem području. – napomenuo je Bruno.

Angažman u okviru prethodnog saziva Savjeta Bruni je bio najveći poticaj, stoga je predložen te jednoglasno izglasan od drugih članova Savjeta za novog predsjednika Savjeta mladih Općine Kostrena 25. listopada 2021. godine. Za potpredsjednicu također je jednoglasno izabrana Magdalena Vrkić, a ostali izabrani članovi Savjeta mladih Općine Kostrena jesu: Peer Bilobrk, Denis Smeraldo te Tomislav Štimac.

Zasigurno mi je u cilju održati smjer prethodnog saziva. Pod time mislim nastaviti s dobrom praksom organizacije događaja, izleta, skupova i natjecanja za mlade na području općine. Iako su trenutačne okolnosti otežavajuće, nastojat ćemo izvući maksimum iz situacije u kojoj se nalazimo. Zbog toga ćemo se fokusirati na događaje na otvorenom poput boćarskih i nogometnih turnira. Sve planove jasno ćemo definirati u prvom mjesecu kada sukladno financijama odredimo projekte za narednu kalendarsku godinu. – izjavio je novoizabrani predsjednik Savjeta.

Jedna od novih ideja, kako navodi Bruno, bit će tribina s načelnikom. Svrha te tribine jest direktna komunikacija između načelnika i mladih u Kostreni kako bi se apostrofirali problemi koji ih muče, ali i dale sugestije na koji način poboljšati kvalitetu života u Kostreni.

Na pitanje možemo li Brunu uskoro očekivati i u općinskim političkim krugovima, saznao sam sljedeće: – Još uvijek nisam politički aktivan, iako mi je to u planu. Tako da ću se vrlo vjerojatno u daljnjoj budućnosti više angažirati i u političkoj sferi općine.

Mladi s područja općine, oni koji imaju želju aktivnim pristupom usmjeravati kvalitetu života mladih u Kostreni, slobodno se mogu obratiti Savjetu mladih putem Facebooka: https://www.facebook.com/smkostrena ili Instagrama: https://www.instagram.com/savjetmladih.kostrena/.