KostrenaKultura

CABAres CABArei otvara jubilarnu Jesen u Kostreni

Velika obljetnica istaknute kostrenske manifestacije Jesen u Kostreni, započinje 18. rujna životnom komedijom Zijaha Sokolovića CABAres CABArei.

Jedan, jedini, neponovljivi Zijah Sokolović ponovno gostuje u Kostreni i to kao prva predstava 20. Jeseni u Kostreni. CABAres CABArei kostrenski su gledatelji i gosti imali priliku na pozornici Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji gledati davne 2003. godine na drugom izdanju Jeseni.

Ova života komedija dotiče se svih sitnica koje život znače. O upoznavanju, iskustvu i običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, dogovaranju i borbi mišljenja, o hrani, zdravom razumu, vožnji automobilom i budućnosti, o kazalištu kao hladnjaku zabluda o mediokritetima, o rodbini i zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, seksu i starosti.

 

Već u ponedjeljak, 20. rujna, kao uvertira u novi radni tjedan Umjetnička organizacija Teatroman donosi predstavu Muškarci su s Marsa, žene su s Venere. Ova predstava svoju popularnost postiže duhovitim primjerima iz svakodnevnoga života u kojima gledatelj lako prepoznaje svojega partnera ili sebe. Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava neće vas ostaviti ravnodušnima. Dobro ćete se zabaviti, možda i ponešto naučiti, a sigurno će vas potaknuti na razgovor s partnerom nakon predstave.

Predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere na kostrenskoj je pozornici gostovala 2012. godine.

Sve predstave održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava mojekarte.hr ili na blagajni Čitaonice sat vremena prije početka predstave. Cijena ulaznice je 50 kuna, a za umirovljenike 30 kuna uz predočenje umirovljeničke iskaznice, uz napomenu da se na jednu umirovljeničku iskaznicu može kupiti jedna ulaznica.

Za sva događanja gledatelji moraju imati COVID potvrde.

Cijeli program ovogodišnje Jeseni u Kostreni možete pronaći ovdje.