KaféZanimljivosti

Crtica o ljubavi

Svi bismo htjeli ljubav, ali pitanje je dajemo li i mi drugima ljubav? Često kažemo da želimo da je partner dobar, pažljiv, da nas poštuje, ali rijetko se pitamo jesmo li i mi takvi i dajemo li partneru ono što tražimo od njega.

Kažu da je Valentinovo Dan zaljubljenih i da je veljača mjesec ljubavi. Tako, eto, kažu. Ja kažem da je lijepo svakodnevno pokazati ljubav i to ne samo riječju, nego i djelom. Zapravo, više sam za djela, a ne riječi. Lijepo je čuti: ”Volim te!”, ali riječi nisu toliko važne, koliko su važna djela.

Richard B. Hays kaže: „Ljubav daje smisao inače nerazumljivu svijetu.“ Iako nisam baš neka romantična duša, složit ću se s citatom. Vjerujem da g. Hays ne misli samo na partnersku ljubav, već ljubav općenito. Svi možemo dati smisao nerazumljivu svijetu ako kroz njega kročimo bez gorčine, bijesa, loših osjećaja; ako živimo šireći ljubav.

Pavao, pak, u poslanici Korinćanima kaže: „Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.“ (1. Korinćanima 13)

Mnogo puta nam se dogodilo da se naljutimo i rastužimo pa lijepi trenuci izblijede i na kraju nam ostane žalost. Nemojmo nikad zaboraviti lijepe trenutke i uvijek se prisjetimo koliko nekog volimo i zašto. Ljubav znači živjeti, voljeti, biti sretan. Širimo ljubav svojim životima!