Kostrena

Danas završava prijava dolaska na tribinu o otpadu

Još je danas moguća prijava dolaska na javnu tribinu o razvrstavanju otpada, koja će se održati u ponedjeljak, 27. veljače.

Prvi mjesec odvojenog prikupljanja otpada upravo je za nama i sada je pravi trenutak da na javnoj tribini iznesete probleme ili nedoumice vezane za razvrstavanje i prikupljanje otpada.

Općina Kostrena i KD Čistoća d.o.o. Rijeka pozivaju sve zainteresirane mještane na drugu po redu javnu tribinu „Odvojeno prikupljanje otpada“, koja će se održati u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine, s početkom u 17 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni, Sveta Lucija 14, 51221 Kostrena. Zbog ograničenog broja mjesta zainteresirani trebaju najaviti svoj dolazak na e-mail: anita.gregov@kostrena.hr ili na telefon: 051/209-072 najkasnije do 23. veljače 2023. godine.

Javna tribina moći će se pratiti i uživo na YouTube kanalu Naša Kostrena.

Sada već mještani znaju kada se i kako prikupljaju pojedine vrste otpada, ali još uvijek se oko toga može podosta pojasniti. Dok jedne zanima kako će kante ostati na mjestu dok puše snažna bura, drugi se pitaju treba li plastičnu ambalažu oprati od ostatka hrane, treći razmišljaju o tome što učiniti kad ključ za ukopane spremnike ne radi, a četvrti i dalje ne znaju gdje će s psećim izmetom tijekom šetnje kostrenskim ulicama. Ono što jest sigurno, to je da razvrstavanje otpada pridonosi većoj razini ekološke osviještenosti, a time i očuvanju našeg zavičaja.

Često se još može naići na vrećice smeća ostavljene na mjestima gdje su se prije nalazile kante za prikupljanje

Svrha javne tribine jest educiranje i informiranje mještana o održivom gospodarenju otpadom, uključujući odgovorno postupanje s komunalnim otpadom, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima te upoznavanje mještana s novim individualiziranim sustavom prikupljanja otpada.

Tribina je otvorena za sve mještane, a nakon edukativno-informativne prezentacije o pravilnom načinu postupanja s otpadom, mještani će predstavnicima KD Čistoća d.o.o. Rijeka moći postavljati pitanja i dobiti sve relevantne informacije oko razvrstavanja otpada.

U slučaju iznimno velikog interesa za sudjelovanje na javnoj tribini, Općina Kostrena i KD Čistoća d.o.o. Rijeka organizirat će dodatne tribine za potencijalne prijavitelje o čemu će pravovremeno obavijestiti sve zainteresirane.