KaféKostrenaKulturaOpćina - prijatelj djece

Film četvrtkom: djeca na film o prijateljstvu, a odrasli na “Veličanstvene gubitnike”

Kino u Kostreni nastavlja s projekcijama izvrsnih filmova za djecu i odrasle u organizaciji Centra kulture Kostrena.

Četvrtak je dan za film, a ovoga nas tjedna očekuje francuski film za djecu redatelja Nicolasa Vanierija te argentinsko-španjolski film za opću publiku.

U četvrtak, 17. lipnja, pridružite se u Kinu u Kostreni. U 18:00 sati bit će prikazan dječji film Poly i ja, a u 20:00 film Veličanstveni gubitnici. Program se održava u Narodnoj čitaonici u Kostreni SvLuciji. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Kad mještani ne žele biti žrtve prijevare

Mračan, urnebesan i napet, Veličanstveni gubitnici pljačkaški je film s obratom i uzbudljiva priča o radničkoj solidarnosti i kolektivnoj osveti. Argentina je na vrhuncu financijske krize i skupina susjeda odlučuje spojiti ušteđevinu i uložiti ju u zadrugu, no samo dan nakon što polože novac u banku, argentinski bankarski sustav doživljava generalni kolaps i oni ostaju bez ičega. Kada otkriju da nije riječ o slučajnosti, nego su postali žrtve prijevare, ova grupa mještana osmisli pakleni plan kako bi vratili ono što im pripada. 

Priča o prijateljstvu i dječjoj borbi za prave vrijednosti

Film “Poly i ja” govori o desetogodišnjoj Cécile  koja iz Pariza dolazi na selo, a dolazak putujućeg cirkusa unosi zabavu i nemir jer Cécile otkriva da vlasnik Brancalou zlostavlja najveću cirkusku atrakciju – ponija Poly. Djeca preuzimaju stvar u svoje ruke i pomažu Poly u avanturi punoj iznenađenja, lijepih pejzaža i pravih vrijednosti.