KnjižnicaKulturaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

Izložba ekoloških slikovnica: Čuvajmo i poštujmo prirodu od najranije dobi

U sklopu Tjedna dobre dječje knjige Knjižnica Kostrena postavila je tematsku izložbu sa snažnom porukom o važnosti očuvanja prirode.

Mudro je od malih nogu učiti djecu o povezanosti čovjeka s prirodom i kako se odgovorno ponašati prema našem planetu. Stoga je u knjižnici postavljena izložba slikovnica za najmlađe u kojima se može nešto više doznati o šumama, životinjskom svijetu, vodama, ali i o odlaganju otpada i klimatskim promjenama.

Uz ekološke slikovnice djeca uče i otkrivaju nove svjetove, a knjižnica preporukom nekih naslova otvara vrata istinske ljepote. Vjerujemo da će među preporukama svatko pronaći nešto za sebe.

ČUDESNO DRVEĆE

Ako ste ljubitelji šume i drveća, uživat ćete u svakoj stranici ovog čudesnog putovanja. Saznajte koliko su drveća posebna stvorenja, zaronite u ovaj šumoviti svijet i otkrijete tajni život drveća!

A ŠTO S OTPADOM

Znate li da će do 2050. godine u moru biti više komada plastike nego ribe?  Ova slikovnica naučit će mlade naraštaje koliki je utjecaj ljudske vrste na planet te ih zasigurno pretvoriti u ekologe i ljude koji razmišljaju o očuvanju našeg jedinog doma.

ALBA-RIBA KOJA ŽIVI STO GODINA

Alba je riba koja živi stotinu godina u koraljnom gradu punom boje i života. No kako koraljni greben zbog smeća gubi svoje predivne boje i oblike, tako i Alba ima sve manje prijatelja.

I JA MOGU SPASITI SVIJET

U vrijeme klimatskih promjena, djeca diljem svijeta podižu svijest kako bi pokušala spasiti planet. Upoznajte dvanaest mladih aktivista iz različitih dijelova svijeta koji govore i poduzimaju mjere protiv klimatskih promjena.

 KORNJAČICA I MORE

Ovo je lijepa priča o kornjačici koja silno voli ocean. Svake godine ona ponavlja svoje putovanje do koraljnih grebena, no jedne godine kornjača primijeti koliko se ocean promijenio. I to ne na dobro..

GRETA I DIVOVI

Priča inspirirana Gretom Thunberg čiji je govor pred švedskim parlamentom o globalnom problemu klimatskih promjena, odjeknuo diljem svijeta; djevojčici koja je nominirana za Nobelovu nagradu za mir.

CVJETIĆ

Lijepa priča o djevojčici Mari koja se s obitelji doselila u novi dom. Ono što djevojčici najviše nedostaje je njen vrt za kojeg u gradu nema mjesta…

 EVO NAS, TU SMO

Slikovnica u centar pažnje stavlja ono što je važno – brigu za naš planet i brigu jednih za druge, činjenicu da smo svi različiti, a opet isti.

MALA KIŠNA KAP

Slikovnica za najmlađe s neodoljivim ilustracijama, a donosi priču o krugu života u prirodi.