Jednostavna Raffaelo torta
Potrebno je:
- 1 l mlijeka
- 8 žlica šećera (obično stavim 6 i bude dobro)
- 2 pudinga od vanilije
- 50 g bijele čokolade
- 120 g maslaca
- 210 g kokosa (mrvice ili brašno)
- 180 ml slatkog vrhnja / vrhnja za šlag
- 1 paket petit keksa (ili kojih sličnih)
- malo kokosa za posipanje
Priprema:
Sve se radi u jednom loncu, što je dodatni plus jer nema puno čišćenja poslije pripreme.
Zagrije se mlijeko sa šećerom, istresu se dvije vrećice pudinga, lagano se miješa, dodaje se maslac koji ne mora biti otopljen (ali bih ipak preporučila), dodaje se bijela čokolada izrezana na kockice, zatim kokos i sve se lijepo umiješa. Na kraju se stavi i vrhnje za šlag pa malo pustite da zakuha (ali vrlo kratko).
Nakon toga miče se sa štednjaka i mikserom (onim rešetkastim nastavcima) se sve još malo sjedini.
Nakon toga keksi se poslažu u kalup i na njih namaže jedan dio kreme, zatim opet keksi (koje sam malo močila još s mlijekom) pa krema; pa opet keksi pa krema. Procijenite imate li za 4 ili 3 reda. I na vrh se posipa malo kokosa. U hladnjaku neka se ohladi 3 – 4 sata.