PoduzetniciZeleni kantunić

Keramika koja osvaja na prvu – šarene posude Rudija Čabrijana

Mnogi Kostrenjani vjerojatno već znaju za Orange ceramic, barem ako je suditi po broju članova koje u Facebook grupi Orange ceramic Kostrena by Rudi okuplja čudotvorac Rudi Čabrijan.

O Čabrijanu smo nedavno na portalu pisali u kontekstu uzgoja posebne vrste pasa, francuskih buldoga, no ovog puta povećalo stavljamo na njegov umjetnički rad.

Nesvakidašnje boje, detalji i zanimljivi oblici plijene pozornost u Čabrijanovim radovima, većinom posudama za cvijeće.

Kako sam kaže, ljubav prema gasterijama (sukulentima) i dizajnu dovela ga je do izrade keramičkih tegli, a ponekad i još kojeg specifičnog komada keramike.

Inspiracija mu je najjača ujutro ili kasno navečer pa ne čudi što većinu svojih tegli upravo tada izrađuje. Iza njega je dosad već 500 keramičkih tegli, a o bojama odlučuje u trenutku!

Što se tiče glazura na keramici, to je cjeloživotno učenje, a stalne probe dovode do novih rezultata. –  zaključuje Čabrijan.

Zanimalo nas je i jesu li „korona-godina“ i svojevrsna izolacija imali utjecaja na njegov rad, na što Čabrijan ističe kako se svakodnevno druži s umjetnicima iz kostrenske keramičarske udruge Vali, zajedno rade i stvaraju jer bar to, kaže Čabrijan, mogu u ova „luda vremena“.

Izložbe svojih radova uživo najavljuje za neka „otključanija“ i opuštenija vremena bez maski, a u međuvremenu u bojama čudesnih tegli za cvijeće, kao uvod u proljeće, možemo uživati na Facebook stranici Orange ceramic Kostrena by Rudi.