Kostrena

Kostrena pokazala humanost

Kostrena je kao i uvijek kada je bilo potrebno pokazala svoje veliko ❤️ i hvala  svima na tome! Dvorana je već sad skoro puna, a neprestano pristižu nove količine pomoći. Popisu brojnih općina i gradova koji će donirati sredstva za obnovu pridružila se i Općina Kostrena donacijom u iznosu od 60 tisuća kuna.
Velik se boj mještana uključio u akciju prikupljanja pomoći stradalima u potresu te u Sportsku dvoranu neprestano stižu paketi hrane, higijenskih potrepština, odjeće i drugih potrebnih stvari.

Potrebne grijalice, građevinski materijal te potrepštine za bebe

U razgovoru s volonterima saznajemo da je prikupljena velika količina odjeće pa je molba da se odjeću više ne donosi, ali je još uvijek potreba za vodom, hranom i pelenama za bebe, higijenskim potrepštinama, a ponajviše za sredstvima za obnovu, plinskim grijalicama, agregatima i građevinskim materijalom. Pa ako još niste obavili kupnju donacije, bez obzira o kojem je iznosu i količini riječ, razmislite o donaciji sredstava na račun Crvenog križa otvoren za pomoć stradalima u potresu.

Hvala svim volonterima – najbolji ste!

U dogovoru s UDVDR-om iz Petrinje uskoro prema Banovini iz Kostrene kreće kombi s osnovnim potrepštinama koje su naveli kao neophodne, a koje će im otpremiti članovi UDVDR-a Kostrena i kostrenski načelnik. Iako prema Petrinji, Sisku i Glini pomoć pristiže sa svih strana, pomoć je potrebna i manjim mjestima u okolici kojima će članovi UDVDR-a iz Petrinje podijeliti dostavljenu donaciju.
Kako je izgledalo jutrošnje prikupljanje pomoći zabilježio je suradnik Naše Kostrene, g. Danilo Prestint u uvodnom videoprikazu, a vrijedni su volonteri do noći primali, razvrstavali i pakirali pakete. Trenutno više nema mjesta za slaganje pa će se akcija nastaviti nakon blagdana kada se prikupljene donacije dostave potrebitima.