KostrenaSport

Maro Miknić oborio dva juniorska državna rekorda

Nakon što je u srpnju postao šesterostruki državni prvak u plivanju, mladi kostrenski sportaš Maro Miknić u Zagrebu je srušio dva juniorska državna rekorda u plivanju na 50 i 100 metara delfin.

U studenom je na 50. Međunarodnom plivačkom mitingu Mladost 2022 u Zagrebu Maro kao mlađi junior nastupio u disciplinama 50 m i 100 m delfin u kojima je oborio dva ml. juniorska državna rekorda: u disciplini 50 m delfin rekord iz 2014. godine te na 100 m delfin rekord iz 2009. godine.

Jako sam zadovoljan i ponosan na ostvareni rezultat. Plivački miting Mladost jedno je od važnijih natjecanja u sezoni pa mi je trener Andrej Belaić tempirao formu za to natjecanje. Posljednja dva mjeseca svakodnevno smo naporno radili na raznim segmentima utrka na 50 i 100 metara delfin i znao sam da sam odlično pripremljen. – kaže Maro iako nije očekivao da bi mogao oboriti oba državna rekorda, pogotovo ne za 41 stotinku na 50 m te 1,02 sekundi na 100 metara.

Maro je uz zlato i rekorde, u Zagrebu osvojio i juniorsku broncu u utrci na 50 m slobodno, ali nije imao previše vremena za slavlje jer je po dolasku iz Zagreba nastavio s učenjem, školskim obavezama i treninzima. Podsjećamo, Maro Miknić član je državne plivačke reprezentacije i nastupa za Plivački klub Nevera iz Rijeke, a njegovi su ga prijatelji – plivačice i plivači iz PK Nevera iznenadili slavljeničkom tortom kojom su obilježili Marovo postavljanje dvaju državnih rekorda.

Ovaj uspjeh zasigurno je dokaz velikog truda i rada, a ujedno i motivacija da ovaj mladi sportaš i izvrstan učenik Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci nastavi i dalje marljivo razvijati svoju plivačku karijeru i promicati vrijednosti sporta u našem društvu.