KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Načelnik održao susret s predstavnicima razreda OŠ Kostrena

Načelnik Vranić susreo se s učenicima Osnovne škole Kostrena kako bi razgovarali o njihovim potrebama i učinjenim pomacima u proteklih šest mjeseci koliko je prošlo od posljednjeg susreta.

Susret je održan u atriju škole, a učenici su se i ovoga puta dobro pripremili. Naime, na prethodnom susretu u rujnu prošle godine, načelnik je predložio da iznesu svoje ideje i prijedloge o tome kako bi trebao izgledati park za tinejdžere i mlade, a kakav po njima u Kostreni nedostaje. Učenici 8. razreda svoj su prijedlog pripremili u vidu prezentacije u kojoj su naveli svoja zapažanja o postojećim parkovima i predložili sadržaje koji bi bili prilagođeni njihovim potrebama i uzrastu.

“Sve pohvale za prezentaciju koja osim što je vrlo lijepo napravljena, izuzetno je vrijedna jer daje smjernice i ideje nama odraslima o onome što vam nedostaje u Kostreni.” – rekao je načelnik Vranić.

Takav park, prema iznesenom u prezentaciji, trebao bi sadržavati više natkrivenih kutaka za druženje sa stolom i klupicama, zid za penjanje i slične zahtjevnije sprave s mekom podlogom koje su korisne za koordinaciju, ravnotežu, logičko mišljenje, socijalnu inkluziju i druženje na svježem zraku.

Učenici su predložili skate park u kojem bi mogli razvijati vještine i trikove na skateu, biciklu i romobilu, a koji bi mogao biti i zanimljiva turistička atrakcija. Predložili su da se predvide i tereni za rukomet i odbojku.

Razgovaralo se i o lokacijama gdje bi se moglo smjestiti igralište pa su tako i učenici predložili neke površine. Međutim, takav park zahtjeva ipak nešto više fizičkog prostora te je načelnik djecu upoznao s mogućnostima da se sadržaji tog tipa rasprše na više lokacija po Kostreni, što im se i svidjelo.

Ravnateljica OŠ Kostrena, Adriana Glavan predstavila je okupljenim učenicima što je od njihovih ideja realizirano od proteklog susreta, a to je postolje za bicikle pored Sportske dvorane te uspornik na cesti sa stražnje strane škole (sa strane Žuknice). Načelnik Vranić dodao je kako će se tijekom idućih mjeseci zamijeniti postojeća umjetna trava na igralištu iznad škole, a ova sadašnja postavit će se na rukometna igrališta Pomorac i Urinj koja će time postati multifunkcionalna.

Nakon jednosatnog razgovora načelnik je zahvalio učenicima na izdvojenom vremenu i predloženim idejama koje će svakako biti uzete u obzir pri realizaciji novih projekata za djecu i mlade. Načelnik je učenicima predložio da se opet sastanu za šest mjeseci kada će imati priliku iznijeti nove ideje ili ukazati na probleme koje žele riješiti, a on će njima prezentirati što se uspjelo riješiti u međuvremenu.