KaféKostrena

Nagradna igra Beseda – izvučena sretna dobitnica

Kolo sreće zavrtjelo se i zaustavilo na gđi Željki Egredžiji – dobitnici nagrade za objašnjenja zadanih beseda u kolovozu.

Vjerni igrači naše Besede igrali su i tijekom toplog kolovoza te slali objašnjenja beseda: kalig, bison, domislet se i jeremita.

Najviše sreće sada je imala dobro nam poznata gđa Željka Egredžija, naša suradnica i autorica kulinarskih majstorija te članaka u našem Zelenom kantuniću. Gđi Željki čestitamo, a nagradu je osigurala Katedra Čakavskog sabora Kostrena.

Čini se da je najteža zadana riječ u ovom mjesecu bila jeremita jer su značenje te stare riječi znali samo naši vjerni igrači Barbara, Gordana i Jerko, a najviše točnih odgovora stiglo je za besedu domislet se:
Svake srijede se sjetim igrati besedu. Nitko me na to ne mora podsjećati. – piše nam Jerko objašnjavajući značenje besede.

Mi u Našoj Kostreni jako volimo vaša objašnjenja, asocijacije i uspomene na koje vas podsjete zadane besedice pa se nadamo da ćete ih i dalje dijeliti s nama, a za kraj još pročitajte nekoliko simpatičnih objašnjenja.

jeremita – Šeće se kao luda. (Gordana Vidaković)

bison – Vrsta uvojaka na svečanoj starinskoj ženskoj frizuri. Može se napraviti električnim uvijačem ili oblikovati zavijanjem oko prsta. (Diana)

bison – Odlično iskopana riječ iz naftalina. Dok sam bio u dugokosoj fazi, stare babe su mi znale reć da sam prirodno ricast kao da sam viklerima radio frčke tj. bisone. (Jerko)