Zeleni kantunić

Zeleni kostrenski kantunić: RADOVI U KOLOVOZU

Srpanj je, kao što sam i predvidjela, bio malo prevrtljiv: uz nešto malo kiše temperature su bile i dalje visoke pa je uglavnom bila „pržiona“ što biljkama nikako ne odgovara. Prinos povrća uglavnom je slab.

A kolovoz, što će nam on „prirediti“? Kako izgleda, očekuje nas i dalje „pržiona“. No pričekajmo s bilo kakvim sijanjem do Vele Gospe, odnosno dok se temperatura ne „upristoji“.

Cvijeće – redovito zalijevanje.

Povrtnjak – ako je preživio uvjete, potrebno mu je redovito zalijevanje, okopavanje i prihrana svakih 7 dana.

Travnjak – zahtijeva redovitu košnju uz prethodno odstranjivanje korova i obilno zalijevanje. Ne brinite se ako je travnjak na mjestima požutio, prva kiša u kolovozu oporavit će ga „preko noći“.

Voćnjak – u očekivanju smo prvih breskvi vinogradarki, a i smokve su u pripremi.

Vinova loza – zaliti, čistiti suhe listove i odstranjivati predugačke grane koje samo crpe    biljku.

I ne zaboravite krajem kolovoza posaditi naš kostrenski luk ako ga želite jesti za Uskrs.

I za kraj, uživajte u ljetu, naše kostrenske plaže prekrasne su i bez obzira na gužvu, zaplivajte, zaronite i uživajte. A još da je zaveslat batanu pa poć od Pristanišća do Žurkova…