KostrenaSportZeleni kantunić

Nordijsko hodanje i Zelena tržnica ove nedjelje u Kostreni

Još jedno izdanje Zelene tržnice čeka nas ove nedjelje u uvali Žurkovo, a organiziranim nordijskim hodanjem prijeći će se staza duljine 9 km.

Uskrs u Kostreni samo je jedan od razloga za posjet Kostreni ove nedjelje! Naime, u nedjelju, 10. travnja održat će se još jedno izdanje Zelene Kostrene na kojoj ćete se taman uoči blagdana moći opskrbiti svježim, domaćim namirnicama. Kućna radinost Milita Paškvan prvi će se put predstaviti na Zelenoj Kostreni, a radi se o oslikavanju predmeta od prirodnih materijala koji imaju uporabnu i dekorativnu namjenu.

Zelena Kostrena održat će se u nedjelju, 10. travnja od 10:30 do 15:30 u Žurkovu.

Za sve ljubitelje  nordijskog hodanja i ove nedjelje nastavlja se organizirano pješačenje na novoj ruti: od uvale Žurkovo – motel Lucija – Vrh Martinšćice – Glavani – Solin – Trim staza – šumski put – Glavani – crkva sv. Lucije – Žuknica – uvala Žurkovo. Staza je srednje teška, duljine 9 km i otprilike  2:45 h hoda.

Svi sudionici nordijskog hodanja na svojoj ruti doći će i na degustaciju fritaje i pince ispred Narodne čitaonice u Kostreni Svetoj Luciji.