Kostrena

Odaziv birača

Prema posljednjim podatcima do 16:30 u Kostreni je glasovalo 39,17 % birača.

Prema podatcima DIP-a,  u Kostreni je do 16:30 glasovalo 39,17 %, odnosno 1562 od 3988 birača. Najveći odaziv od 40,95 % bio je na biračkom mjestu u Sportskoj dvorani, gdje su glasovale 552 osobe. U usporedbi s prošlim lokalnim izborima, onim iz 2017. godine, postotak odaziva do 16:30 neznatno je slabiji: tada je glasovalo 39,44 % birača.

S obzirom na činjenicu da se na lokalnim izborima izravno odlučuje o općinskoj i regionalnoj vlasti, o tome tko će i kako krojiti budućnost našeg mjesta, ovako mali odaziv otvara pitanja osviještenosti o građanskim pravima te pasivnom prihvaćanju društvenih promjena.

Izlaznost do 11:30

Prema službenim podatcima na stranicama Državnog izbornog povjerenstva, u Kostreni je do 11:30 glasovalo 15,82 % birača. Postotak je neznatno veći, odnosno gotovo isti u odnosu na prošle lokalne izbore, kada je u ovom vremenu glasovalo 15,60 % birača. Najveća je izlaznost dosad bila na biračkom mjestu u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji, a u jutarnjim satima prije četiri godine s najvećom se izlaznošću moglo pohvaliti biračko mjesto u Sportskoj dvorani.

Sve imaju pod kontrolom – ljubazni članovi biračkog odbora u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji

Na svim trima biračkim mjestima podjednaka je izlaznost i sve prolazi u najboljem redu. Za to su se pobrinuli vrijedni članovi biračkih odbora, koji u skladu s uputama nagledaju i provode glasovanje.

Prvi neslužbeni rezultati očekuju se oko 21 sat.