KostrenaKulturaMladiOpćina - prijatelj djece

PIG vol. 2: jeste li spremni za svoj bend?

Glazbeni kamp PIG je osmišljen s ciljem osnaživanja mladih koji imaju predznanje u sviranju glazbenih instrumenata ili pjevanju, ali još uvijek nemaju iskustvo s javim nastupima i funkcioniranjem unutar benda.

Prvo izdanje PIG-a održano je u srpnju 2021. godine kao dvodnevna radionica, a sudjelovalo je jedanaestero mladih u dobi od 14 do 18 godina. Polaznici su pohađali radionice gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura i pjevanja. U samoj prijavi polaznici su odabrali koji instrument žele svirati, a na osnovu svojeg prethodnog iskustva i preferencija.

PIG je skraćenica naziva: Proba – instrument – glazba.

Glazbene radionice realizirane su u suradnji s Udrugom Ri Rock uz sudjelovanje čak sedam mentora koji su s polaznicima vježbali zajednički odabran repertoar. Poseban gost prvog PIG-a bio je pjevač Dražen Turina Šajeta, čija je uloga bila da svojim iskustvom i znanjem motivira mlade glazbenike kako da istovremeno svoj glazbeni poziv shvate profesionalno i ozbiljno, ali da pritom istinski  uživaju u stvaranju i produciranju glazbe.

Vođeni dobrom suradnjom i ove godine radionice će provoditi Udruga Ri Rock koja se može pohvaliti dugogodišnjim iskustvom rada s mladima. Posebno je važno u tom segmentu istaknuti njihovu Ri Rock Akademiju  pokrenutu 2019. godine s idejom razvitka i poboljšanja riječke alternativne scene, a prije svega podrazumijeva jedinstveno mjesto učenja i razvoja inovativnosti.

PIG vol.2 trajat će četiri dana, a održat će se od 30. lipnja do 3. srpnja kada će mlade nade alternativne glazbene scene dobiti priliku za javni nastup.  Ideja je, kao i prošle godine, da se kroz radionice oforme dva benda koja bi održala koncert u dvorani Narodne čitaonice u Kostreni.

Prijave za sudjelovanje na kampu otvorene su do 15. svibnja, a prijaviti se može putem poveznice: https://forms.gle/wvAQkwnFhNAvvJH98

Glazbeni kamp PIG održava se u organizaciji Centra kulture Kostrena, Udruge Ri Rock i Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji. Svoju podršku projektu dala je i Općina Kostrena.