KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkolaVrtić

Posjetom kostrenskog načelnika vrtiću i školi započeo Dječji tjedan

Povodom Međunarodnog dana djeteta i početka Dječjeg tjedna kostrenski načelnik Dražen Vranić posjetio je Dječji vrtić “Zlatna ribica” i Osnovnu školu Kostrena.

Međunarodnim danom djeteta započeo je ovogodišnji Dječji tjedan, koji kostrenskim vrtićarcima i osnovnoškolcima donosi niz raznolikih i zabavnih programa koji će se realizirati u njihovim ustanovama.

Načelnik Dražen Vranić tim je povodom posjetio Dječji vrtić “Zlatna ribica” odnosno najstariju vrtićku skupinu “Zvjezdice” te proveo s njima vrijeme  pričajući o tome što oni žele i kako bi uljepšali svoj boravak u vrtiću. Na popisu su se tako našle nove ljuljačke, golovi za nogomet, koševi za košarku i naravno lopte.

Sastanak s predstavnicima razreda OŠ Kostrena

U holu OŠ Kostrena, načelnika i ravnateljicu Centra kulture Kostrena Borku Reljac, ugostili su predstavnici svih razreda škole. Nakon kratkog uvoda ravnateljice Adriane Glavan, glavnu riječ dobila su djeca koja su za načelnika pripremila niz pitanja. Svaki predstavnik razreda mogao je postaviti pitanja ili izraziti svoje želje koje su prethodno raspravili sa svojim vršnjacima.

Razgovaralo se o školskom igralištu, čišćenju i uređenju okoliša škole, ali i dječjim parkovima u Kostreni, pješačkim prijelazima koji nedostaju na pojedinim lokacijama i slično. Najviše ideja i želja bilo je usmjereno ka dječjim igralištima i uređenju igrališta ispred škole.

Razumijem da su za vas igrališta izuzetno bitna i rado bismo ih što prije realizirali, ali dio projekta su i administrativni zahtjevi koje treba ispoštovati i zbog kojih je potrebno određeno vrijeme da bi se nešto napravilo, objasnio je načelnik Vranić.

Ravnateljica Centra kulture Kostrena za kraj je djeci prezentirala što ih sve očekuje u Dječjem tjednu koji je u potpunosti posvećen njima. Tako će primjerice učenici OŠ Kostrena ovaj tjedan uživati u filmskim projekcijama i brojnim radionicama.

Dječji tjedan obilježava se u prvom punom tjednu listopada, a ove godine trajat će do nedjelje 9. listopada.