Kostrena

Rijeka Outdoor – zajednički projekt TZ Rijeke i Riječkog prstena

Danas je održana press konferencija na kojoj je predstavljen projekt važan za našu Kostrenu, ali i za Rijeku i cijeli Riječki prsten – Rijeka Outdoor.

Kvarnerska regija kao poželjna  destinacija za ciklo i trail turizam  zajednička je osnova projekta koji je udružio turističke zajednice Riječkog prstena pa su uključene općine i gradovi: Kostrena, Rijeka, Bakar, Čavle, Viškovo, Kastav, Kraljevica, Jelenje i Klana.

Projekt Rijeka Outdoor i značaj cikloturizma za Rijeku i Hrvatsku predstavili su direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Kako bi opisi ruta i najtočnije informacije bile što dostupnije, osmišljene su mrežna stranica i mobilna aplikacija koje je predstavio Ivan Pletenac, predstavni tehničkog partnera, riječke firme Molekula d.o.o.

Kroz ovakvu inicijativu Kostrena se svojom ponudom prezentira kao dio podneblja idealnog za vanjsku rekreaciju i boravak u prirodi, a istovremeno svojim prirodnim, kulturnim i povijesnim specifičnostima nudi jedinstveno ciklo i trail iskustvo. – napominju iz TZ Kostrena te najavljuju aktivnosti koje će se održati u Kostreni:

  • 24.09. Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu
  • 29.10. Claustra s okusom soli
  • 30.10. Kostrenska počivala.

Ovo je logičan korak u nizu aktivnosti promocije Kostrene kao outdoor destinacije, a udruživanjem turističkih zajednica ostvaruje se veća vidljivost i prepoznatljivost našeg kraja kao turističkog, a ne tranzitnog područja.