Rižot od gambera na posteljici od divlje rige i radića
Sastojci za 4 osobe:
- 250 g gambera
- 2 češnja češnjaka
- ulje
- tikvica
- mrkva
- celer – korijen
- šaka rige
- šaka radića
- sol
- papar
- 250 g riže
- peršin
- 1 češanj češnjaka –isjeckani
Priprema: Na ulju popržiti grubo isjeckani češnjak i dodati tikvicu narezanu na kockice, mrkvu i celer. Kada tikvica i ostalo povrće omekšaju, izmiksati štapnim mikserom i dodati rigu i radić pa kratko prodinstati, dodati gambere i još malo dinstati te dodati rižu i promiješati. Zaliti vodom, promiješati posoliti i popapriti. Kuhati uz podlijevanje vodom i miješati da ne zagori. Na kraju dodati sjeckani peršin i češnjak te 2 žlice maslinova ulja.
Prilikom serviranja posuti parmezanom, a zelena salata je pravi izbor kao prilog.