KaféKultura

18. Međunarodna likovna kolonija i Dalton Trance Teleport u nedjelju u Kostreni

U nedjelju, 13. lipnja, na Trgu sv. Barbare u Kostreni održat će se 18. Međunarodna likovna kolonija uz jedinstvenu glazbenu poslasticu chill glazbe koju donose Dalton Trance Teleport i Roko Pečarić.

18. likovnu koloniju organizira likovna udruga Veli pinel koja oplemenjuje kulturni i umjetnički život Kostrene od 1995. godine. Kolonija svake godine okuplja sedamdesetak sudionika slikara. Do sada su na likovnim kolonijama sudjelovali umjetnici amateri i profesionalci iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Francuske i dr., a svaki sudionik može prijaviti najviše dva rada koja konkuriraju za nagradu „Kostrena 2021“ u kategoriji amatera i profesionalca. Uz to, moguće je na trgu izložiti neograničen broj djela.

U sklopu kolonije održava se i keramički Ex Tempore u organizaciji Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali, a prijavljeni radovi također će se moći razgledati na prekrasnom Trgu sv. Barbare. Nagradni fond osigurala je Općina Kostrena.

Kako bi umjetnički doživljaj bio potpun, pobrinut će se glazbeni producenti i DJ-evi Dalton Trance Teleport i Roko Pečarić. Prepoznatljivi dvojac i ovim će nastupom zasigurno stvoriti nezaboravnu atmosferu uz chill i downtempo glazbu.

Dalton Trance Teleport je ambijentalni /dub /downtempo, oldschool goa DJ i producent, čije je glazbeno stvaralaštvo prepoznato diljem svijeta. U svojoj bogatoj karijeri koja traje već više od 25 godina, sudjelovao je na mnogim festivalima od Japana, preko Portugala, Austrije, Njemačke, Švicarske, Mađarske, Turske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Slovenije, Grče, Hrvatske, Srbije, Bugarske, Makedonije pa do egzotičnog Libanona.

Program

  • 8:00 – 11:00 Prijave sudionika 18. likovne kolonije
  • 10:30 – 12:00 Prijave sudionika 15. Ex tempore
  • 15:00 Izlaganje radova prijavljenih za dodjelu nagrada
  • 17:30 Dodjela nagrada uz prigodan program
  • 17:00 – 20:00 Art Teleport Square by Dalton Trance Teleport & Roko Pečarić

Dalton i Roko na Trsatu