KaféKultura

18. Međunarodna likovna kolonija uz world music – umjetnička sinestezija na Trgu sv. Barbare

Likovna udruga Veli pinel u lipnju organizira likovnu koloniju, koja svake godine okuplja velik broj umjetnika.

Likovna udruga Veli pinel oplemenjuje kulturni i umjetnički život Kostrene od 1995., a ove godine organizira jubilarnu, 18. likovnu koloniju.

Na Trgu sv. Barbare 13. lipnja 2021. održat će se 18. Međunarodna likovna kolonija u organizaciji Likovne udruge Veli pinel i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.

Dosad su na likovnim kolonijama sudjelovali umjetnici, amateri i profesionalci iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Francuske i dr., a svaki sudionik može prijaviti najviše dva rada koja konkuriraju za nagradu “Kostrena 2021” dok neograničen broj djela smije izložiti na lijepom trgu koji iz godine u godinu okuplja umjetnike i njihova djela. U sklopu kolonije održava se i “Ex tempore”, a nagradni je fond osigurala Općina Kostrena.

Glazba za oko i uho

Kako bi umjetnički doživljaj bio potpun, pobrinut će se i glazbeni producenti i DJ-evi Dalton Trance Teleport i Roko Pečarić, koji će chill i downtempo glazbom povezati sliku i zvuk, odnosno doprinijeti stvaranju jedinstvenog umjetničkog doživljaja. Tako će se na Trgu sv. Barbare slaviti umjetnost kao odgovor na godinu dana pandemijskog životarenja.

Pod motom “Što više rabiš kreativnost, to je više imaš.” dobrodošli su svi umjetnici, amateri i profesionalci. Više o uvjetima sudjelovanja pročitajte u prilogu.