KaféScena

“Renaissance” na Trsatu uz kostrenskog producenta

Videopremijerom s Trsatskog kaštela u sklopu projekta „Renaissance” pod okriljem nagrade „Ambasador” elektroničke glazbe  na jedinstven je način ispraćena 2020. godina.

Gledatelji su mogli uživati u predstavljanju novog albuma „Bazzar“ DJ-a i producenta Dalton Trance Teleporta i Roka Pečarića, koji je na bouzoukiju, tradicionalnom grčkom instrumentu, oplemenio album daškom Orijenta.

Projekt “Renaissance” ima za cilj povezati povijesnu baštinu srednjovjekovne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe, stvarajući tako svojevrsnu audiovizualnu turističku razglednicu. – objašnjava Goran Tomašević, utemeljitelj projekta i predsjednik udruge Klubska kultura ističući kako je prva epizoda emitirana iz Dvora „Veliki Tabor“ uz set house producenta Yakke, a posljednjom se predstavio techno producent i DJ Jock u tvrđavi Fortica-Starigrad u Omišu.

„Bazzar“ je Daltonov treći studijski album  koji je odmah po izlasku izazvao pozornost glazbenih sladokusaca, a izašao je za lisabonski label „Yun Recordz“. Odmah je uvršten među 17 najboljih izdanja u elektronici na glazbenoj platformi Beatport i među najuspješnijima zadržao se puna dva tjedna. Dalton Trance Teleport 2017. godine osvojio je nagradu Ambasador za najboljeg Goa/Psy Trance DJ-a.